НАЗК направило до суду справу на директора харківського держпідприємства

За порушення антикорупційного законодавства НАЗК направило до суду адмінпротоколи стосовно 7-ми посадовців, серед яких – генеральний директор ДП “Український науково-технічний центр металургійної промисловості “Енергосталь”” Дмитро Сталінський.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

“Національне агентство направило до суду адмінпротоколи стосовно 7-ми посадовців за несвоєчасне подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, що виникли у зв’язку з придбанням/продажем квартир, автомобілів та іншого майна”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, генеральний директор ДП “Український науково-технічний центр металургійної промисловості “Енергосталь”” Дмитро Сталінський, за інформацією НАЗК, несвоєчасно повідомив про суттєві зміни в майновому стані після придбання автомобіля Chevrolet Orlando 2017 року випуску вартістю 586,7 тис. гривень.

Також зазначається, що посадовець Головного управління Держпраці у Харківській області Віктор Горобець не подав у встановлений законом десятиденний термін інформацію про продаж автомобіля Mercedes Benz E 220 CDI за 810 тис. гривень.

За це правопорушення в НАПК склали протокол за частиною другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф у розімірі від 1 700 до 3 200 гривень.

Крім того, за несвоєчасне подання щорічних декларацій за 2017 рік направлено до суду протоколи за частиною першою статті 172-6 КУпАП стосовно депутата Харківської районної ради та інспектора Управління оперативного реагування “Рибоохоронний патруль” Держрибагентства.

Як повідомляв Харків Times, Національне агентство з питань запобігання корупції під час повної перевірки декларацій народного депутата Євгенія Мураєва виявило ознаки умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів.