Війна в Україні: сім обстрілів, один військовослужбовець поранений

2 березня російські окупаційні війська сім разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, тричі застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” ворог шість разів обстріляв опорні пункти: двічі, з мінометів калібрів 120 та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі села Лебединське; з мінометів калібру 120 мм – поблизу села Водяне; з автоматичних станкових гранатометів – у районі селища Верхньоторецьке; з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї – біля селища Піски; зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі села Павлопіль.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” окупанти обстріляли позицію підрозділу Об’єднаних сил у районі населеного пункту Травневе з автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок обстрілів один наш захисник був поранений.

Особовий склад підрозділів, які були обстріляні противником, відповів на ворожий вогонь застосуванням вогневих засобів.

За даними розвідки, 2 березня одного окупанта було ліквідовано та одного поранено. Крім того, знищено одну одиницю військової техніки противника.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції наших військ у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” поблизу населених пунктів Новозванівка та Золоте-4 з мінометів калібру 120 мм, витративши 30 мін.

Втрат серед особового складу немає.