Харків’яни вимагають перейменувати проспект Московський та вулицю Кремлівську

Фото: ФотоКто

1 березня на сайті Харківської міської ради зареєстрували дві петиції з проханням перейменувати Московський проспект і вулицю Кремлівську.

Гармаш Микита Анатолійович запропонував перейменувати Московський проспект в проспект Героїв Небесної Сотні.

“Давайте не забувати, що на п’ятий рік війни найдовша вулиця Харкова все ще названа в честь столиці держави-агресора. Тому я прошу підтримати петицію, і допомогти перейменувати проспект держави-агресора в проспект тих, хто загинув за нашу свободу”, – йдеться в зверненні.

Щоб міськрада розглянула петицію, вона повинна набрати 5 тисяч голосів за за 90 днів. Станом на 13.40 1 березня петиція про перейменування Московського проспекту набрала 13 підписів.

Прохання перейменувати вулицю Кремлівську на честь Данили Дідика зареєстрував Сергій Желавський. Він нагадав, що 15-річний харків’янин став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року.

“Як учасник фанатського і патріотичного руху в Харкові виступав на захист єдності та незалежності України після початку агресії Росії проти України 2014 року, брав участь у всіх акціях за цілісність України. Зокрема, 27 квітня 2014 року, в свій день народження, Данило пройшов в колоні разом з п’ятьма тисячами уболівальників ФК Металіст і ФК Дніпро в ході «За Єдину Україну», що знаменувало, зокрема, примирення і єднання груп футбольних фанатів (аналогічну ходу в Донецьку на наступний день атакували проросійські бойовики) “, – йдеться у зверненні.

Петиція Сергія Желавського станом на 13.40 1 березня набрала 12 підписів. Залишилося 90 днів і 4 тисячі 988 голосів.

Відзначимо, що харків’яни не вперше звертаються до влади з проханням перейменувати Московський проспект. Влітку 2018 року на сайті міськради зареєстрували петицію з проханням назвати цей проспект іменем Джона Маккейна. Однак звернення не набрало необхідної кількості голосів.