Рада дозволила іноземним військовим прийняти участь у навчаннях в Україні

Фото: Yenicag.ru

Верховна Рада України, у вівторок, 26 лютого, підтримала законопроект №10067 щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України цього року для участі в міжнародних навчаннях за основу і в цілому. Це рішення підтримали 263 народних депутати.

Про це повідомляє УНН.

Проектом закону схвалюється рішення Президента щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2019 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Зокрема, йдеться про українсько-американські навчання “Репід Трайдент – 2019”, українсько-американське навчання “Сі Бриз – 2019”, українсько-румунське навчання “Ріверайн – 2019”, багатонаціональне навчання “Кленова Арка – 2019” та українсько-британське навчання “Воріер Вотчер – 2019” та інші.

Як пояснюється в інформації до законопроекту, йдеться і про військових країн – членів НАТО. Зокрема, в українсько-американському навчанні “Репід Трайдент – 2019” очікується участь до 4200 військовослужбовців, серед яких – від ЗС США – до 1000 військових, від збройних сил інших держав – членів НАТО та держав – учасниць програми “Партнерство заради миру” – до 1000 військових.

Документ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, військові навчання “Репід Трайдент – 2019” проводитимуть у другій половині вересня поточного року.