Війна в Україні: ворожим обстрілом зруйновані 4 житлових будинки, один військовослужбовець загинув

24 лютого російські окупаційні війська 16 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому артилерію калібру 122 мм та міномети калібрів 120 і 82 мм застосували 17 разів та витратили 285 снарядів та мін. Також російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил із озброєння бойових машин піхоти, зенітних установок, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” ворог дев’ять разів обстріляв наші опорні пункти. Чотири рази обстріляли з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів район населеного пункту Водяне.

Двічі, з мінометів калібру 120 мм та стрілецької зброї вели вогонь поблизу села Лебединське. З ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів стріляли у районі населеного пункту Павлопіль. Біля селища Піски гатили з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З великокаліберних кулеметів – поблизу міста Красногорівка.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” окупантами здійснено сім обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил. Двічі, з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь у районі населеного пункту Новозванівка. Поблизу населеного пункту Золоте-4 стріляли з мінометів калібру 120 мм. З мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП та зенітної установки ЗУ-23-2 стріляли у районі населеного пункту Катеринівка.

З мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також озброєння БМП вели обстріли поблизу населеного пункту Новоолександрівка. З мінометів калібру 120 мм – у районі населеного пункту Золоте-1. З автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Лобачеве.

Також вчора близько 5.00 під обстріли окупантів потрапили житлові забудови селищ Золоте та Новоолександрівка. З території тимчасово окупованого Первомайська російсько-окупаційні війська вели вогонь по оселях мирного населення з артилерійських систем калібру 122 мм, а також мінометів 120-го калібру з витратою 34 снаряди та міни. Внаслідок обстрілу зруйновано чотири житлові будинки.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув та двоє отримали поранення.

За даними розвідки, 24 лютого трьох окупантів знищено та чотирьох поранено.

Від початку поточної доби ворог обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Лебединське з мінометів калібру 120 мм із витратою 17 мін.

Як повідомляв Харків Times, 23 лютого, російські окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню. При цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, було застосовано вісім разів із загальною витратою 44 міни калібрів 120 та 82 мм.