В Харкові за один день двічі “минували” залізничний вокзал – евакуйовано 2,5 тисячі людей (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Сьогодні, 23 лютого, протягом дня до поліції Харкова двічі повідомили про про замінування залізничного вокзалу на площі Привокзальній. Перше повідомлення надійшло о 08:40, друге – приблизно, в 12.30.

Про це повідомили у відділі комунікацій Нацполіції області.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, працівники кінологічного центру, експерти-криміналісти та фахівці вибухотехнічного управління поліції.

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські провели ретельний огляд будівлі та прилеглої території. Всього було оглянуто 50 тисяч кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуйовано 2,5 тисячі громадян. В ході обстеження жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Рух потягів не припинявся.

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчі Холодногірського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 2 до 6 років.

Працівниками поліції вживають заходи щодо встановлення осіб зловмисників, які зробили неправдиві повідомлення про замінування.

Фото: hk.npu.gov.ua