В Харкові заблокували офіс “чорних ріелторів” (фото та відео)

Фото: соцсети

Сьогодні, 21 лютого, представники “Національного корпусу” і “Національних дружин” заблокували роботу офісу агенції нерухомості за адресою: провулок Короленка, 19.

За інформацією активістів, в агентстві замість договору оренди житла дають фейковий договір, за яким клієнти платять гроші за надання інформаційних послуг. Як розповів глава Нацкорпуса Костянтин Немічев, з одного клієнта беруть 7-8 тисяч гривень.

“Кожного тижня до нас звертаються люди зі скаргою на те, що в агентстві вони платять 7-8 тисяч гривень. Вони підписують його, а потім з’ясовується, що їм надають інформаційні послуги. Тобто якийсь номер телефону, і люди за це платять 8 тисяч гривень “, – розповів Костянтин Немічев.

За його словами, обдурені клієнти не можуть повернути свої гроші. Якщо люди починають обурюватися, то охоронці агенції виставляють їх на вулицю. Звернення в поліцію теж безрезультатні: правоохоронці тільки розводять руками, мовляв, нічого не можемо зробити, вас “кинули”.

Глава Нацкорпуса розповів, що до них звернулися близько 30 ошуканих. Костянтин Немічев не знає напевно, обдурили постраждалих в цьому агентстві або іншому. Він зазначив, що подібні фірми часто змінюють адреси.

Фото: соцсети

Співробітниця агенції заперечувала, що в їхніх діях нічого протиправного немає, а люди повинні читати, що підписують.

Одна з постраждалих, чий син заплатив цьому агентству 7 тисяч гривень, зажадала, щоб співробітниця повернула їй гроші. Але отримала відмову, після якої між жінками почалася перепалка.

В знак протесту проти дій псевдоріелторов, представники Нацкорпуса винесли з офісу меблі та оргтехніку. Речі склали у дворі будівлі, де знаходиться агентство нерухомості. Співробітниця офісу викликала поліцейських.

Фото: соцсети

У відділі комунікації Нацполіціі області розповіли журналістам, що інформацію про групу молодих людей, які винесли майно з офісу в провулку Короленка, правоохоронці отримали 21 лютого, об 11:08.

“За адресою, вказаною в повідомленні, виїхали патрульні поліцейські і слідчо-оперативна група Київського відділу поліції. Вони проводять огляд місця події і встановлюють всі обставини”, – розповіли у відділі комунікацій.

Інформацію зареєстрували в Журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень Київського відділу поліції.