В Харкові передали до суду справу підозрюваємого в рєкеті колишньго бійця АТО

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного харків’янина, підозрюваного у вимаганні. Якщо його провина буде доведена в суді, чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області з посиланням на начальника відділу прокуратури Харківської області Максима Блохіна. За словами Блохіна, підозрюваний вигадав схему незаконного збагачення за рахунок підприємців.

“У липні минулого року підозрюваний разом з друзями вчинив напад на будівельний майданчик у Харкові, де зводилася АЗС. Нападники пошкодили матеріали та погрожували блокувати роботи на будівництві, якщо власник АЗС не передасть їм 50 тис. дол.”, – розповів Блохін.

На зв’язок із вимагачами вийшов представник бізнесмена. Підозрюваний розповів, що представляє ветеранську організацію і з ним краще «дружити», інакше завершити будівництво не вдасться. Кошти вимагав передати лише готівкою під виглядом благодійності.

У ході тривалих перемовин суму зменшили до 30 тис. дол. та розбили на кілька траншів. При цьому підозрюваний постійно нагадував, що у разі відмови платити, будівельні роботи будуть примусово зупинені.

У середині серпня минулого року представник забудовника передав вимагачу 10 тис. дол. За три тижні, під час отримання другого «траншу» у сумі 20 тис. дол., підозрюваного затримали співробітники СБУ.