В Харкові на очах у перехожих чоловік бив цуценя ногами

Фото: Порятунок тварин Харків/Facebook.

Мешканці будинка на Стадіонному проїзді 2/2 стали свідками нелюдської розправи людини над твариною. Серед дня на очах у перехожих чоловік жорстоко бив цуценя ногами. Як повідомляють у групі “Порятунок тварин Харків” у Facebook, чоловік не реагував на прохання оточуючих зупинитись. Навпаки, бив ще агресивніше, а потім втік.

“В результаті побиття у тварини рана на лапі, блювотні маси”, – повідомили в группі.

Побите цуценя прихистили волонтери спільноти “Порятунок тварин Харків”. Вони назвали його Боня та відвезли до ветеринара.

Під час обстеження з’ясувалося, що внутрішньої кровотечі у Боні і немає, але є шуми у легенях, забій печінки і травма сечового міхура.

По факту жорстокого поводження з твариною було подано заяву до поліції. На думку волонтерів, підозрюваний у побитті цуценяти мешкає в сусідньому під’їзді.

В прес-службі Нацполіції підтвердили, що до правоохоронців зверталися з приводу побиття тварини в Немишлянському районі Харкова.

“Наразі встановлюється ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, які отримала тваринка”, – розповіли в прес-службі.

Інформацію про цей випадок зареєстрували у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Немишлянського відділу поліції. На даний час працівники поліції встановлюють особу зловмисника, який побив тварину.

Як повідомляв Харків Times, 3 лютого на узбіччі дороги поблизу с. Олександрівка Харківського району області знайшли трьох цуценят рідкісної породи тоса-іну, двоє з яких загинули. За даним фактом в Шевченківському відділі поліції міста розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 299 КК (жорстоке поводження з тваринами у відношенні двох і більше тварин). Розтин одного з загиблих цуценят показав, що причиною смерті тварини стала асфіксія. Також з’ясувалося, що протягом двох днів до смерті тварина голодувала.