Влада Харкова розгляне петицію з вимогою зробити пішохідну зону на проспекті Науки і Сумській

Фото: соцсети

Петиція з вимогою прибрати тимчасовий дерев’яний тротуар, і зробити повноцінну пішохідну зону на проспекті Науки і на Сумській набрала понад 5 тисяч голосів.

Звернення з такою вимогою на сайті Харківської міськради 13 листопада зареєструвала користувач Валентина Козир.

«Багато років, а то й десятиліття, в центрі Харкова є дві ділянки які відверто вже всіх дістали (на проспекті Науки 25, і вулиця Сумська, 55). Якщо подивитися в Гугл картах, або фото в Харківській групі в Інстаграм, стає очевидно, що на проспекті Науки замість будмайданчика огороджена звичайна парковка, яка займає всю пішохідну зону», – йдеться в петиції.

Автор петиції обурена тим, що тимчасовий дерев’яний тротуар незручний і небезпечний. За її словами, дерев’яний тротуар забирає частину проїжджої частини і є архітектурним непорозумінням. Валентина Козир запропонувала прибрати його і зробити повноцінну пішохідну зону. Харків’яни підтримали цю вимогу – менш ніж за 90 днів петиція набрала 5170 голосів. Тепер петицію, що набрала необхідну кількість голосів, розгляне мер Харкова Геннадій Кернес. Про прийняті рішення міськрада повідомить заявнику та громадськості.

Як повідомляв Харків Times, петиція за скасування маршруток в Харкові набрала необхідні 5 тисяч підписів. Автор петиції Дмитро Ніколенко пропонував замінити маршрутки міськими автобусами і тролейбусами.