В Харкові піде під суд будівельник-шахрай, що брав передплату та зникав

Фото: открытые источники

Червонозаводський районний суд Харкова розгляне справу проти чоловіка, якого звинувачують у серії шахрайств. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на керівника Харківської місцевої прокуратури № 5 Володимиру Калюга. За словами Калюги, підозрюваний на початку вересня 2017 зареєструвався на кількох спеціалізованих інтернет-сайтах. У мережі він пропонував послуги з будівництва.

“Чоловік виїжджав до клієнтів, які зверталися по його оголошеннях. Далі – імітував діяльність: робив заміри, погоджував з замовниками проекти будівельних робіт і т.п. Після цього брав передоплату на закупівлю матеріалів і обіцяв приїхати з бригадою. Однак після сплати авансу ніяких послуг потерпілі не отримували, а «горе-будівельник» переховувався від них”, – розповів Володимир Калюга.

Протягом 2017-2018 років жертвами шахрая стали 6 осіб. Загальна сума збитку склала 80 тис. грн. Якщо вина чоловіка буде доведено в суді, йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times поліція підозрює двох чоловіків і двох жінок в пограбуванні громадян під виглядом діяльності агенції нерухомості. За інформацією Нацполіціі області, «агенцію» було розташовано на вул. Коцарській. Чоловік, що звернувся до цієї агенції розповів правоохоронцям, що співробітники фірми відібрали у нього гроші і виставили за двері.