У Зачепилівці двох підлітків підозрюють у пошкодженні телефонного кабелю

Сигнал про спрацювання сигналізації через пошкодження лінії зв’язку в селищі Зачепилівка надійшов до поліції від диспетчера телекомунікаційної компанії.

Як повідомили ХТ у відділі комунікації Нацполіціі області, було пошкоджено телефонний дріт, через який був проведений інтернет. При обстеженні кабельної лінії зв’язку поліцейські виявили, що близько 30 метрів мідного дроту відрізані від лінії.

В ході відпрацювання території співробітники Зачепилівського відділення поліції затримали двох підозрюваних у цьому правопорушенні 16-річних підлітків.

“Хлопці розповіли, що вирішили таким чином заробити грошей, щоб відпочити на вихідних”, – сказано у повідомленні відділу комунікації.

За даними поліції, свій злочин підлітки готували заздалегідь. Кабель вирізали у вечірній час за допомогою сокири. Але вкрасти його не встигли, тому що їх налякав випадковий перехожий.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за ст. 360 КК (умисне пошкодження ліній зв’язку). Збитку хлопці завдали на три тисячі гривень, а загрожує їм до двох років обмеження волі.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Основ’янського відділу поліції підозрюють двох харків’ян 17 і 15 років у тому, що вони у грудні минулого року за два тижні тричі обікрали магазин й винесли мобільних телефонів і ноутбуків на 30 тис. гривень.