СБУ затримала на хабарі підполковника поліції у Харківській області (фото, відео)

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали на хабарі заступника начальника одного з райвідділень Головного Управління Нацполіції в Харківській області.

Про це повідомив у Facebook начальник прес-служби Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники СБУ встановили, що підполковник поліції вимагав гроші від місцевих підприємців за невтручання у комерційну діяльність з вирубки лісопосадок та заготівлі деревини. В разі незгоди посадовець погрожував створити штучні перешкоди для діяльності підприємців та застосувати до них заходи правового реагування. Розміри хабарів правоохоронець визначав залежно від обсягів вивезених лісоматеріалів.

Співробітники СБУ затримали заступника начальника райвідділення після отримання чергового хабара у розмірі понад 14 тис. гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження слідчі Управління СБУ в Харківській області задокументували низку фактів одержання поліцейським хабарів на загальну суму понад 33 тис. гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення поліцейському про підозру в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Операція з викриття хабарника проводилася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прес-служба прокуратури області повідомляє, що 39-річний підполковник поліції стягував “данину” з кожної вантажівки вирубаного лісу.