Шістьох азербайджанців підозрюють у розбійних нападах (фото, відео)

Оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіціі України та Управління карного розшуку Головного управління Напцполіціі Харківської області разом із дніпропетровськими поліцейськими та бійцями харківського спецпідрозділу “КОРД” затримали шістьох уродженців Азербайджану, підозрюваних у серії збройних пограбувань на території двох областей.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, підозрюваних затримали “під час профілактичного відпрацювання території Харківської області”.

Правоохоронці обґрунтовано підозрюють затриманих у тому, що влітку минулого року вони скоїли розбійний напад на сім’ю фермера у Золочівському районі області. Вночі озброєні бандити увірвалися до будинку літньої людини, побили господаря й під тортурами змусили віддати грошові заощадження.

“Працюючи над розкриттям цього тяжкого злочину, оперативники карного розшуку вийшли на групу осіб, уродженців Азербайджану, причетних до його скоєння”, – йдеться у повідомленні відділу комунікації.

Документуючи злочинну діяльність підозрюваних, правоохоронці з’ясували, що восени вони так само напали на ферму мешканця Валківського району області, а 19 січня здійснили збройний напад на ювелірний магазин у Кривому Розі Дніпропетровської області.

Фото: Вячеслав Аброськин/Facebook

Вчора, 24 січня, всі шестеро підозрюваних у віці від 25 до 45 років були затримані у ході поліцейської операції. Під час обшуку в них було вилучено 1,6 кг золотих виробів, пістолети та інші речові докази.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 КК (розбій). Наразі вирішується питання про оголошення затриманим про підозру на їхню адресу й обрання запобіжного заходу. Також затриманих перевіряють на причетність до аналогічних злочинів у Харківській та Дніпропетровській областях.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці грудня 2018 року поліція затримала у Харкові 20 лідерів бандитських угруповань, які мали намір пом’янути «злодія в законі» Васю Ходжа, розподілити «общак» й спланувати майбутню злочинну діяльність на Харківщині.