У Харкові перевірять квест-кімнати

Иллюстративное фото: speedtest.ru.net

Комісії у складі представників різних структурних підрозділів перевірять роботу всіх квест-кімнат у Харкові. Таке рішення міська влада прийняла після січневої трагедії у Польщі, коли пожежа у квест-кімнаті забрала життя п’яти 15-річних дівчаток-підлітків, які святкували там день народження.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Сьогодні, 24 січня, перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов провів нараду з главами всіх районних адміністрацій та інших профільних підрозділів. Він доручив сформувати у кожному районі міста комісії у складі представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в місті Харкові, фіскальної служби, АК “Харківобленерго”, профільних департаментів міської ради, Державної архітектурно-будівельної інспекції, фахівців з охорони праці та ін.

Терехов зазначив, що протягом двох тижнів вони повинні перевірити всі 26 квест-кімнат, роботу яких вдалося встановити на сьогоднішній день, і паралельно, можливо, знайдуть невідомі ескейп-руми. Всі служби у разі порушень складуть відповідні акти.

“Ми за те, щоб квест-кімнати існували, за те, щоб діти у них гралися, тому що це дуже популярно. Але для нас, у першу чергу, важливі заходи безпеки. Якщо там будуть виявлені незначні недоліки – ми дамо час на їх усунення. Якщо ж вони будуть істотні, і ми будемо розуміти, що це може призвести до фатальних наслідків – такі квест-кімнати будуть закриті”, – підкреслив перший віце-мер.

Представники ДСНС акцентували увагу на тому, що потрібно встановити власників ігрових кімнат і вжити заходів щодо усунення порушень. Адже небезпека полягає у тому, що в більшості з них немає вікон, а двері під час проходження гри замкнені.

Квест-кімната (англ. Real-life room escape) – це інтелектуальна гра, в якій гравців замикають у приміщенні, з якого вони повинні вибратися за час, знаходячи предмети і вирішуючи головоломки. Деякі представники жанру також включають у себе детективний чи інший сюжет, щоб занурити гравців в унікальну атмосферу.