СБУ затримала підозрюваного у постачанні до Харкова наркотиків мешканця Луганської області

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Співробітники Служби безпеки України затримали у пункті пропуску “Яготин” (Волинська область) мешканця Сєверодонецька Луганської області, який підозрюється у тому, що постачав до Харкова психотропні речовини у великій кількості.

Про це повідомив журналістам Начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

“Оперативники Харківського Управління СБУ встановили, що мешканець Сєверодонецька особисто ввозив контрабандою з однієї з країн Європи психотропні речовини МДМА, які збував в Україні, зокрема на Харківщині, наркодилерам великими партіями. У ході спецоперації правоохоронцями задокументовано факт збуту зловмисником пігулок психотропу МДМА на дев’ять тисяч євро”, – розповів Абдула.

Підозрюваного затримали у той момент, коли він намагався провезти в Україну рейсовим автобусом чергову велику партію психотропів – 6 тисяч таблеток, захованих у пакетах із кавою.

“Загалом під час спецоперації правоохоронці вилучили з незаконного обігу 8,5 тисячі таблеток МДМА вагою понад 2,6 кілограма, вартість яких за цінами “чорного ринку” сягає трьох мільйонів гривень”, – уточнив начальник прес-центра СБУ.

У Слідчому управлінні СБУ області вирішується питання попередження затриманого про підозру у вчиненні злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу. Слідчі дії тривають.

Операція по виявленню та затриманню наркоторговця проводилася за сприяння Держприкордонслужби України та під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Управління протидії наркозлочинності Головного управління Нацполіціі області та слідчого відділу поліції 16 січня затримали 23-річного підозрюваного у поширенні наркотиків у той момент, коли він робив «закладку» на вул. Малиновського.