Долю організаторів мережі порностудій у Харкові вирішить суд

Поліція передала до Дзержинського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо семи підозрюваних в організації мережі підпільних порнографічних студій.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Злочинне угруповання викрили співробітники Управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми спільно з відділом розслідування особливо важливих справ та злочинів, скоєних організованими групами та злочинними організаціями, слідчого управління Головного управління Нацполіціі області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

“Під час досудового розслідування правоохоронці встановили сімох зловмисників, причетних до організації незаконного бізнесу. Злочинну групу очолили двоє мешканців Харкова”, – йдеться у повідомленні відділу комунікації.

Кримінальні провадження були відкриті за трьома статтями КК – створення або утримання місць розпусти, звідництво, а також ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів.

Під час проведених обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, веб-камери, мобільні телефони, еротичні іграшки та гроші.

Тепер обвинувальний акт спрямований до суду для розгляду по суті. Фігурантам розслідування загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, на початку листопада поліція ліквідувала у Харкові онлайн-порностудію, що існувала з 2017 року. За даними слідства, організатором і координатором діяльності порностудії був 48-річний харків’янин. Про решту фігурантів справи та інші студії цієї мережі правоохоронцям стало відомо вже в ході слідства.