У Харкові пройде прем’єрний показ художньої стрічки “Крути 1918”

Прем’єра художньої стрічки “Крути 1918”, присвяченої історичній події – бою студентів під Крутами, відбудеться 29 січня в Культурному центрі “Кінотеатр “Київ”.

Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Фільм став одним з переможців IX конкурсного відбору Держагентства України з питань кіно у сесії ігрових тематичних фільмів та отримав 26 млн грн державної підтримки при загальному бюджеті 52 млн грн.

У широкий кінотеатральний прокат стрічка “Крути 1918” вийде 7 лютого 2019 року.

Художній фільм “Крути 1918” (режисер – Олексій Шапарєв) знятий у жанрі “історичний екшн” за реальною історією героїчного бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року. На тлі доленосних подій у країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнене “червоними” агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких – Андрій і Олекса, стають проти 4-тисячного добре озброєного війська.

Зйомки фільму стартували у вересні 2017 року та проходили здебільшого у Києві – на Софійській площі, в Київській фортеці, в Музеї видатних діячів української культури. Станцію Крути знімали у селі Сигнаївка на Черкащині. Загалом до зйомок були залучені близько 1000 акторів і 2000 одиниць зброї. У зйомках батальних сцен брали участь 150 військових Нацгвардії України.