У Харківській області правоохоронці виявили два підпільних цеха

Працівники податкової міліції Харківщини спільно з співробітниками Нацполіції і Харківської місцевої прокуратури припинили діяльність двох підпільних цехів з незаконного виготовлення паливно-мастильних матеріалів.

Про це повідомляє Головне управління Державної фіскальної служби у Харківській області

За результатами обшуків, проведених на нафтобазах та АЗС, з незаконного обігу було вилучено 577 тонн паливно-мастильних матеріалів на загальну суму понад 17,3 млн гривень.

В рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 272 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), було встановлено, що посадові особи одного з приватних підприємств Харкова, не маючи жодних дозвільних документів, налагодили діяльність двох підпільних цехів на території двох нафтобаз області. Вони здійснювали незаконне виробництво бензину та дизельного пального шляхом додавання присадок для підвищення октанового числа нафтопродуктів, та реалізовували виготовлену продукцію через АЗС Харкова та області.

На теперішній час проводяться заходи щодо встановлення каналів постачання сировини і місць реалізації готової продукції та готується клопотання до суду щодо арешту вилученого майна. Слідство триває.