Привласнили фермерського соняшнику на 3 мільйони (доповнено)

Фото: Сергей Бобок, ХТ

Співробітники Управління карного розшуку та відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління Головного управління Нацполіції області розкрили злочинну групу шахраїв, які присвоювали сільськогосподарську продукцію. Розслідування проводилося під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції області.

“Правоохоронці встановили, що протягом 2017-2018 років зловмисники шахрайським шляхом привласнювали сільськогосподарську продукцію (насіння соняшника) фермерських господарств Харківської області”, – йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування слідчим доведено причетність чотирьох учасників угрупування до скоєння шахрайських дій відносно двох фермерських господарств. Потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму 3 мільйона гривень

Наразі підозрювані повідомлені про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального кодексу: 190 (шахрайство) та 358 (підробка документів). Якщо провину затриманих буде доведено у суді, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Правоохоронці перевіряють підозрюваних на причетність до аналогічних злочинів.

Як повідомив журналістам представник відділу комунікації, всі затримані – чоловіки, мешканці Харківської області. Суд вже обрав для них запобіжний захід. Троє залишаться до суду під вартою, один – під домашнім арештом.

Як повідомляв Харків Times, Дергачівський районний суд Харківської області засудив до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна 64-річного чоловіка, що лякав фермера вигаданими розбійниками та вимагав 25 тис. доларів.