Харків замітає снігом

Фото: city.kharkov.ua

Сьогодні, 9 січня, комунальні служби вивели на вулиці міста 134 одиниці снігоприбиральної техніки.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради з посиланням на комунальне спеціалізоване підприємство “Шляхрембуд”

За даними КП, з моменту початку снігопаду, приблизно з 03:00 минулої ночі, на дороги висипали 410 т солі та 611 куб. м піщано-сольової суміші. Вночі в прибиранні снігу були задіяні 90 спецавтомобілів.

“Крім того, 127 робочих розчищають від снігу пішохідні переходи. У прибиранні міських парків та скверів задіяні понад 470 робітників і близько 50 одиниць техніки”, – стверджують у міськраді.

За даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології, завтра в місті також очікується сніг, налипання мокрого снігу й заметіль, на дорогах – ожеледиця. Температура коливатиметься від 8-10 градусів морозу вночі – до близько нуля вдень.

У зв’язку з погодними умовами поліція просить водіїв чітко дотримуватися правил дорожнього руху й по можливості утримуватися від поїздок на далекі відстані. Необхідно звернути особливу увагу на сезонність гуми коліс та її стан. Поліція рекомендує стежити за повідомленнями про стан проїзду дорогами України.

“Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, відразу ж телефонуйте за номером “102”, – попереджають у поліції.

Пішоходам також рекомендується в умовах недостатньої видимості переходити дорогу виключно у встановлених для цього місцях, звертати увагу на стан дороги, рухаючись тротуарами, та періодично дивитися вгору, щоб не потрапити під снігові зсуви, бурульки або провисаючі дроти під напругою.

Як повідомляв Харків Times, 26 грудня снігопади заблокували автошляхи у чотирьох областях України – Кіровоградській, Черкаській, Полтавській та Дніпропетровській. В усіх цих областях було введено обмеження на в’їзд автотранспорту.