У Куп’янську під час пожежі загинули немовля та її 17-річна мати (фото, доповнено)

У Куп’янську 7 січня під час пожежі загинули 4-місячне немовля та його 17-річна мати.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Харківській області.

7 січня о 20:38 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу у одній з квартир одноповерхового житлового будинку на чотирьох власників по вул. Студентській, 45.

До місця події виїхало 2 відділення служби порятунку на автоцистернах у складі 10 рятувальників. На момент їх прибуття вогнем були охоплені дві кімнати, а також дерев’яні конструкції перекриття та покрівлі на загальній площі близько 100 кв.м. Підчас гасіння пожежі співробітники виявили у помешканні тіла двох загиблих: жінки 2001 року народження та її 4-місячного сина.

О 20:50 пожежу було локалізовано, а о 23:25 повністю ліквідовано. Інші квартири житлового будинку не постраждали. Попередня причина виникнення пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі на твердому паливі. За фактом загибелі двох осіб правоохоронні органи проводять слідчі дії.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, співробітники слідчо-оперативної групи на місті події встановили, що на момент пожежі в будинку знаходився 24-річний власник оселі, його 17-річна співмешканка та їх маленький син. Родина відпочивала. Чоловік прокинувся від запаху диму та відразу вибіг на вулицю за допомогою. Жінка з дитиною залишилися у будинку.

Попередньо встановлено, що пожежа виникла через загоряння дров’яної печі. Тіла загиблих без видимих ознак насильницької смерті направлені до моргу.

Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).