Колишній працівник харківського КБ незаконно співпрацював з іноземною компанією – СБУ

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили колишнього співробітника однієї з науково-дослідних установ Харкова на незаконній співпраці з іноземною військовою компанією.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що колишній інженер конструкторського бюро під час перебування в одній із країн Східної Азії здійснював співпрацю з іноземною машинобудівною корпорацією. За грошову винагороду чоловік надавав іноземцям консультації з питань розробки та будівництва окремих складових військової броньованої техніки. Водночас згідно з українським законодавством технічна допомога у військово-технічній сфері має здійснюватися лише з дозволу Державної служби експортного контролю України”, – повідомляє спецслужба.

Наразі у межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.