Дітям – солодощі, дорослим – концерт Вінника: на Харківщині активізувались потенційни кандидати в нардепи (фото та відео)

З початком виборчого процесу активізувались потенційні кандидати в народні депутати: в перші два тижні червня вони вітали мешканців Харківської області з днем захисту дітей і днем медичного працівника.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Громадянської мережі ОПОРА.

11 червня міський голова Харкова Геннадій Кернес, який одночасно є співголовою партії «Довіряй ділам», вітав у міському Палаці Спорту працівників медичної сфери з їх професійним святом. Окрім вітань і вручення подяк та грамот, Кернес згадував і про те, що політична сила, яку він очолює, йде до Верховної Ради.

«Ми всі розуміємо, що у вас немає гідної заробітної плати, ми все розуміємо, що у вас немає гідних умов роботи, але ми намагаємося робити все, що в наших силах і це маленький внесок в те, щоб ви відчули турботу про себе з боку місцевої влади. Те, що стосується державної влади, виконавчої державної влади, там хаос, там незрозуміло, як вирішуються питання за нас. Ми повинні мати лобі в парламенті для того, щоб захищали місцеве самоврядування, захищали медичних працівників, вчителів», — заявив зі сцени Геннадій Кернес.

Після привітань від мера Харкова Геннадія Кернеса і голови облради Сергія Чернова, перед медпрацівниками виступив співак Олег Вінник. Вартість його виступу невідома, але у цей же день він давав концерт у Харкові, квитки на який коштували від 400 до 800 гривень.

12 червня за ініціативи депутата обласної ради Володимира Скоробагача на майданчику у дворі будинків по вулиці Академіка Павлова 313, 313а і 313б відбулося свято «Веселе літо в кожен двір».

На ньому діти брали участь у конкурсах і змаганнях, танцювали на дискотеці, а окрім цього — ласували морозивом, яке безкоштовно роздавали в одному з наметів. За бешкотовними солодощами, як можна побачита на відео, харків’яни вчинили товкотнечу.

9 червня нардеп Олександр Кірш провів зустріч з виборцями 169 округу. Поки Кірш спілкувався з дорослими жителями округу, малечу розважали клоуни.

Партія «Національний корпус» провела 8 червня у Мерефі свято для місцевих дітей — її представники показали вправи з самооборони, бійці спецпідрозділу МВС «Схід» провели урок патріотичного виховання. Діти отримували безкоштовні солодку вату і морозиво, а також могли постріляти в тирі і взяти участь у конкурсі малюнків.

6 червня за підтримки народного депутата Олександра Ткаченко і під патронатом Геннадія Кернеса у сквері Добродецького відбулося свято «Smart молодь». Молодь мала змогу пограти в настольні ігри і потанцювати на спеціальному майданчику. Учасникам свята роздавали подарункові набори, в яких були ручки і блокноти з іменем Ткаченка.

Фото: oporaua.org

1 червня за підтримки нардепа Віктора Остапчука був проведений квест для десяти дитячих команд. Команди – призери квесту отримали портативні колонки, батареї, навушники і сертифікат на установку дитячого комплексу у своєму дворі. Окрім цього, на місцевому скейт-парку пройшов фестиваль вуличних культур, на якому виступили спортсмени — екстремали.

Учасники партії «Наші» в Київському районі Харкова організували 1 червня катання на дошках для дітей, а осередок цієї ж партії з Чугуїва взяв участь у проведенні місцевого турніра з футболу «Чугуїв Кідз»

Вихованці пришкільного табору «Дзвіночок» Малоданилівського ліцею Малоданилівської селищної ради до 1 червня отримали від нардепа Володимира Кацуби пляшечки для напоїв. Схожі пляшечки можна купити за ціною від 64 до 124 гривень.

Фото: oporaua.org

«В цьому випадку потенційні кандидати не порушують закон, тому що поки не є суб’єктами виборчого процесу. Але при відсутності юридичного порушення існує порушення принципу рівності, бо дані потенційні кандидати і партії фактично дочасно розпочали власну агітаційну кампанію, яка до цього ж не фінансується з їх виборчих фондів», — коментує Микола Зінченко, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області.