Пожежа в будинку для літніх людей: поліція почала розслідування

Поліція почала розслідування пожежі в будинку для літніх людей на вулиці Нижній Гійовській у Харкові. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 270 КК (порушення встановлених законом правил пожежної безпеки).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

На місце події виїжджали слідчо-оперативна група поліції, експерти та керівництво обласного главку. У поліції заявляють, що місце трагедії буде «ретельно обстежено експертами», тільки-но пожежні погасять вогонь.

Поліцейські встановили, що в будинку проживали 29 осіб. Вже встановлені й затримані «для дачі показань» керівники установи.

Як повідомив кореспонденту Харків Times, який знаходиться на місці події, помічник начальника Головного управління ДСНС області Ігор Лупандін, будівля по вулиці Нижній Гійовській ніде не значилося, як геріатричний пансіонат, за всіма документами це – звичайний житловий будинок.

Мешканці навколишніх будинків розповіли нашому кореспонденту, що в цьому будинку орендарі неодноразово змінювалися. Спочатку там надавали «допомогу наркозалежним» (можливо, саме цим пояснюються ґрати на вікнах). Після того, як «допомогу» прикрили правоохоронні органи, в будівлі влаштувалися «баптисти», а потім і зовсім була організована порностудія.

Санкція інкримінованої винуватцям пожежі статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 21 січня, о 15:03 в Харкові на вулиці Нижній Гійовській, 150 Б, у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. Відомо про 15 загиблих і п’яти постраждалих при пожежі. Подія класифіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня.

Президент України Володимир Зеленський вже висловив співчуття у зв’язку з трагедією в будинку для літніх людей в Харкові і наказав створити держкомісію, розслідувати ситуацію та допомогти постраждалим і родичам загиблих.