Лісничого Чугуєво-Бабчанського лісгоспу судитимуть за незаконну вирубку 380 багаторічних дубів

Фото: ХарківTimes

Харківська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно тимчасово виконуючий обов’язки лісничого ДП “Чугуєво-Бабчанське лісове господарство” за незаконну вирубку лісу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік “несумлінно ставлячись до своїх обов’язків в період з квітня по липень 2019 року не забезпечив належну охорону та захист лісу на ввіреній території та допустив вирубку невстановленими особами дерев, не виявив місця незаконної рубки, не вжив відповідних заходів на порушення”. Внаслідок цього державі завдано збитків на суму понад 8,2 млн грн.

10 жовтня 2019 року проведено обшуки у приміщеннях ДП “Чугуєво-Бабчанське лісове господарство” та вилучено документи та предмети, які вказують на причетність до злочину, після чого особі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

“Щоб уникнути кримінальної відповідальності переховувався від органів досудового розслідування, після чого його було оголошено в розшук”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом також 26 січня спрямовано та затверджено обвинувальний акт за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу відносно головного інженера та майстра лісу, які за версією слідства також причетні до цього кримінального правопорушення.

Досудове розслідування проводили слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві за оперативним супроводом співробітників УСБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Прес-служба Територіального управління ДБР у Полтаві повідомила, що мова йде про самовільну рубку невстановленими особами на території Тетлізського лісництва понад 380 багаторічних дубів.

“З метою ухилення від кримінальної відповідальності працівник лісництва тривалий час переховувався від органів досудового розслідування та суду. Та співробітникам ДБР, в результаті реалізованого комплексу оперативно-розшукових заходів, таки вдалося знайти підозрюваного, завершити досудове слідство та скерувати обвинувальний акт до суду”, – йдеться у повідомленні.