Стан більшості постраждалих від пожежі у «Золотому часі» задовільний

Фото: kh.dsns.gov.ua

Стан чотирьох літніх людей з п’яти, які постраждали вчора, 21 січня, через пожежу у нелегальному «будинку для літніх людей «Золотий час», медики оцінюють як задовільний. П’ятий потерпілий від вогню отримав опіки 20% тіла й знаходиться в опіковому центрі у стабільно важкому стані.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на головного лікаря Харківської міської клінічної багатопрофільної лікарні №17 Дмитра Черепова.

Спочатку до відділення паліативної допомоги лікарні були спрямовані троє пацієнтів з «Золотого часу», сьогодні туди ж після лікування в іншій клініці перевели ще одного старого, який отруївся чадним газом.

«Ми ухвалили рішення, що всі пацієнти залишаються в хоспісі. Вільні місця у нас є. Життю всіх постраждалих нічого не загрожує, їхній стан задовільний. Медична допомога їм надається в повному обсязі, адже фактично вони утримувалися в приватному хоспісі, а тепер перебувають у хоспісі комунальної форми власності. Тому весь необхідний у їхньому стані догляд вони отримують. Ми знайшли їхніх родичів, і контакт повністю налагоджений», – сказав Черепов.

За його словами, двоє постраждалих – мешканці Харкова, один – з Харківської області й ще один – з Донецької.

П’ята врятована з «Золотого часу» літня людина знаходиться на лікуванні в опіковому центрі Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. В нього діагностовано близько 20% опіків тіла, його стан – стабільно тяжкий.

Як повідомляв Харків Times, за відомостями на ранок 22 січня, стан усіх госпіталізованих під час пожежі в «будинку для літніх людей» 21 січня – стабільний.