ДБР також розслідує трагедію в Харкові

Фото: Харків Times

Державне бюро розслідувань (ДБР) почало досудове розслідування за фактом пожежі в Харкові, у якій загинули 15 людей похилого віку, які містилися у нелегальному геріатричному пансіонаті «Золотий час».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook речника Територіального управління ДБР у м. Полтава Олександра Білки.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість).

«Наразі проводяться слідчі дії, в рамках яких перевіряється інформація щодо неналежного виконання службових обов’язків працівниками ДСНС під час перевірок та інших методів контролю за станом протипожежної безпеки», – написав Білка.

Він також зазначив, що це розслідування «перебуває на контролі керівництва ДБР».

Як повідомляв Харків Times, причиною пожежі у нелегальному геріатричному пансіонаті «Золотий час», за попередніми даними, стала несправність електричних обігрівачів, якими опалювали приміщення.

Як повідомив кореспонденту Харків Times на місці події помічник начальника Головного управління ДСНС області Ігор Лупандін, будівля по вулиці Нижній Гійовській, 150Б ніде не значилася, як геріатричний пансіонат, за всіма документами це – звичайний житловий будинок.