За результатами виборів у Первомайському поліція відкрила кримінальне провадження

Фото: poltava.to

У Харківській області поліцейські проводять розслідування за фактом можливої ​​службової недбалості, вчиненої членами територіальної виборчої комісії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Провести розслідування поліцейських зобов’язав суд, до якого звернувся один з кандидатів на посаду міського голови міста Первомайський. На думку заявника, члени ТВК зареєстрували чоловіка кандидатом на посаду мера Первомайського та кандидатом в депутати Первомайської міськради від однієї з політичних партій, не дивлячись на те, що останній на той час займав посаду керівника і члена правління іншої політичної партії.

Відповідно до постанови Первомайського міськрайонного суду від 6 листопада слідчі внесли дані про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 КК (службова недбалість). Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За даними ЦВК, за результатами місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня, Первомайським міським головою став Микола Бакшеев, який балотувався від ВО “Батьківщина”. за нього проголосували 2725 виборців (32,69%). Трохи менше голосів (30,34%) набрав кандидат від ОПЗЖ Володимир Павленко.

Як повідомляв Харків Times, протягом всього виборчого процесу до поліції області надійшло 233 повідомлення про можливі порушення законодавства, відкрито 11 кримінальних проваджень.