У Харкові судитимуть банду викрадачів, які вимагали $20 тисяч за заручника (доповнено)

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові судитимуть трьох зловмисників, які в липні поточного року викрали чоловіка і вимагали у батька викраденого $ 20 тисяч.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що організував банду раніше судимий чоловік. 17 липня організатор і два його спільника викрали і незаконно позбавили волі 39-річного жителя Харківської області. Від батька заручника вони вимагали $20 тисяч за звільнення сина і не вчинення насильства щодо нього.

23 липня 2020 при передачі зазначеної суми в с. Гоптівка Дергачівського району Харківської області бандити були затримані, а заручника звільнено.

Обвинувальний висновок стосовно зловмисників складено за фактом незаконного позбавлення волі та вимагання, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як розповіли Харків Times у прес-службі Нацполіціі області, 28 вересня трьом мешканцям Лозівського району області, 29, 32 та 39 років, які підозрюються у скоєнні цього злочину, повідомили про підозру.

Обвинувальний акт переданий до Дергачівського райсуду області.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала 23 липня трьох підозрюваних у викраденні та незаконному утриманні людини в Харківській області, заручника звільнено.