На місці катастрофи літака під Чугуєвом знайдені “чорні ящики”

Фото: Харків Times

На місці катастрофи літака Ан-26 поблизу райцентру Чугуїв знайдені бортові самописці розбитого літака.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook Командування Повітряних Сил ЗСУ.

“Знайдено бортові самописці, вони вціліли, але їх іще не вилучено із літака”, – йдеться у повідомленні.

Також Командування ПС ЗСУ заявляє, що повідомлення, які з’явилися останнім часом, про те, що літак, який зазнав катастрофи, нібито, не був готовий до польоту й планувався його ремонт, – не відповідають дійсності.

“Аби уникнути викривлення інформації та маніпуляцій повідомляємо, що Планом утримання та розвитку Збройних Сил України на 2020 рік та Планом ремонту озброєння, військової техніки та майна Збройних Сил України виконання капітального ремонту літака Ан-26 №56-08 (бортовий №76) не передбачалося”, – заявляють військові.

Вони підкреслюють, що у поточному році цей літак отримав від підприємства-виробника “продовження терміну експлуатації на два роки”.

На місці катастрофи наразі тривають пошукові роботи, ведуться слідчі дії та працює спеціальна комісія військових інженерів, яка покликана встановити причини катастрофи.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 26 вересня в Україні – день жалоби за загиблими в авіакатастрофі військового літака Ан-26, яка сталася напередодні ввечері поблизу райцентру Чугуїв.