33 посадовців лісових господарств Харківщини підозрюють у незаконній вирубці лісу

Майже у кожному другому лісгоспі Харківській області посадовці сприяли та допускали незаконну вирубку лісу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомляється, вперше за багато років правоохоронцями вжито заходів щодо виявлення та розслідування кримінальних правопорушень серед посадових осіб лісгоспів, які сприяли та допустили незаконну вирубку лісів на території області.

З 11 лісових господарств, які здійснюють свою діяльність на території області, виявлено правопорушення серед посадовців 7 лісгоспів. 33 особам повідомлено про підозру. Сума збитків у таких провадженнях становить 138 млн грн.

Розслідування вели слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Нагадаємо, після проведення влітку 2019 року Президентом України наради з питань боротьби з незаконною вирубкою лісу у Харківській області правоохоронні органи активізували свою діяльність по виявленню нелегальних лісорубів.

Як повідомляв Харків Times, скандальному лісничому Сисі суд обрав нічний домашній арешт. Директора ДП “Гутянське лісове господарство” Віктора Сису підозрюють у службовій недбалості, через що завдано збитки більш як на 4 млн грн.