У суді по відстороненню від посади директора Гутянського лісгоспу відбулися зіткнення (фото, відео)

Фото: ХарківTimes

У Московському райсуді Харкова відбулися зіткнення між противниками та прихильниками скандально відомого директора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси, справа про відсторонення якого з посади повинна слухатися сьогодні, 16 січня.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з місця подій.

Бійка почалася в коридорі біля зали судових засідань, де ось-ось має розпочатися слухання.

Частина прихильників Сиси прийшла у балаклавах, однак противники одіозного директора лісгоспу зірвали з них маски.

Судове засідання, яке мало розпочатися о 15:00, почалося близько 15:30 й відразу ж у ньому було оголошено перерву на 30 хвилин. Це сталося у зв’язку з тим, що сторона захисту вимагала підтвердження повноважень прокурора, оскільки, з їх точки зору, ці повноваження не були підтверджені належним чином.

Як повідомляв Харків Times, губернатор Харківщини Олексій Кучер під час селекторної наради, яку провів увечері 10 січня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, закликав главу Державного агентства лісових ресурсів Андрія Заблоцького звільнити директора ДП “Гутянське лісове господарство” Віктора Сису.

Президент Володимир Зеленський 17 липня доручив харківським правоохоронцям припинити вирубку лісів в області. В ході наради директор ДП “Жовтневе лісове господарство” Руслан Чагаровський назвав прізвище Віктора Сиси як одного з головних організаторів масштабних незаконних порубок лісу в області.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 28 серпня провели обшуки за місцем проживання окремих посадових осіб ДП “Гутянське лісове господарство” та в офісах комерційних компаній. Обшук проводився, зокрема, в будинку Сиси, котрий чинив активний опір правоохоронним органам (зокрема фізичне).

Сису затримали увечері 30 жовтня за спробу дати хабара детективу Національного антикорупційного бюро України.

31 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціальної антикорупційної прокуратури попередили директора держпідприємства про підозру у пропонуванні одному з детективів НАБУ неправомірної вигоди в сумы 100 тис. доларів.

4 листопада родичі Сиси внесли заставу в 5 млн гривень, після чого він вийшов з СІЗО.