Суддя відхилила клопотання захисту про слухання справи Сиси в закритому режимі (доповнено, відео)

Фото: ХарківTimes

Суддя Московського райсуду міста Алевтина Задорожна відхилила клопотання захисту директора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси про слухання справи про його відсторонення від посади в закритому режимі.

Про це повідомив кореспондент Харків Times із зали суду.

Сторона захисту мотивувала своє прохання тим, що в ході засідання будуть оголошені дані про стан здоров’я підсудного, а також – побоюванням за його безпеку в зв’язку із погрозами з боку активістів і бійками перед початком засідання.

Прокуратура вимагає усунути Сису від займаної посади на два місяці у зв’язку з тим, що, на думку обинувачення, продовження їм роботи на цій посаді створить ризики тиску на свідків та “вчиненню нових злочинів у сфері службової діяльності”.

Обвинувач заявив, що директор лісгоспу допустив “недбалість”, внаслідок чого “невстановленими особами у невстановлений час” були спиляні 206 дубів на суму 4,1 млн гривень.

Адвокат обвинуваченого заявила, що прокуратура не привела доказів вчинення Сисою інкримінованих йому злочинів (зокрема, не вказано час передбачуваних злочинних дій), а також не довела заявлені ризики.

Захист стверджує, що на даний час підзахисний перебуває у відпустці по догляду за дитиною, а до того – перебував у черговій відпустці й на лікарняному. Фактичне керівництво підприємством у цей час здійснював його заступник.

Близько 18:00 суддя пішла у дорадчу кімнату. Оголошення рішення призначено на 9:00 завтра, 17 січня.

Як повідомляв Харків Times, в Московському райсуді Харкова відбулися зіткнення між противниками й прихильниками скандально відомого директора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси, справа про відсторонення якого від посади слухається сьогодні, 16 січня.