Прокуратура передала до суду справу про незаконну порубку сосен у парку “Слобожанський”

Фото: hk.npu.gov.ua

Краснокутським відділом Дергачівської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який здійснив незаконну порубку дерев у Національному природньому парку «Слобожанський» у Краснокутському районі Харківської області. Зазначений природний парк належить до об’єктів природно-заповідного фонду України.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, встановлено, що чоловік вчинив незаконну порубку сосен у НПП «Слобожанський». Після цього зловмисник реалізував вирубану деревину іншим особам. Цими діями він спричинив національному природному парку шкоду у розмірі близько 130 тис. грн та заподіяв істотну шкоду довкіллю.

13 листопада 2019 року чоловіку повідомлено про підозру за фактом незаконної порубки лісу, вчиненої на об’єкті природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі 8,5 до 32 тисяч гривень,  або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали лісничого Петрівського лісництва ДП “Ізюмське лісове господарство” за незаконний продаж деревини.