Місцеві жителі та активісти добилися відміни проведення змагань на квадроциклах на Зміївщині (фото, відео)

Фото: Галина Нестерцова / Facеbook

Жителі села Черемушне Зміївського району за підтримки активістів добилися відміни проведення на території сільського пасовища змагань Третього етапу Чемпіонату України з кантрі-кросу для квадроциклів “Шарукань”, які були заплановані на 21 вересня.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення Екологічної групи “Печеніги”.

За словами активістів, за підтримки колишнього нардепа, лідера партії “НАШИ” та одного з лідерів “Опозиційного блоку” Євгена Мураєва, депутата Харківської обласної Ради (фракція “Опозиційний блок”) Валерії Мураєвої, голови Зміївської райради Тетяни Тимофєєвої і голови Зміївської міськради Петра Кучкова біля села Черемушне Зміївського району на вересень цього року готувалися змагання на квадроциклах.

В середині серпня київський квадроцикл-клуб “ATV-Адреналін” зірвав грейдером з сільського пасовища більше 5 гектарів рослинного та ґрунтового покрову, зробивши без будь-яких дозвільних документів та без оренди землі 6-кілометрову трасу.

“Шкода довкіллю від цієї траси склала 68463,2 грн”,- йдеться у повідомленні.

5 вересня організатори змагань намагалися уговорити на них громаду, та категорично заперечила їх проведенню.

“Але куди там! Зміївщина і досі лишається вотчиною Мураєва: вже 10 вересня виконком Зидьківської селищної ради (до якої входить і Черемушне), начхавши на думку односельців, погодив “масові заходи” на пасовищі”, – наголошується у повідомленні.

У відповідь місцеві активісти звернулися до прокуратури та облдержадміністрації, пайщики пасовища – до поліції, активісти з сусіднього Мохнача нагадали голові Зміївської РДА, що у них під час таких же змагань також грубо були зруйновані луки. Про підтримку протесту селян заявили Правий сектор Харківщина, Національний корпус та ЕкГ “Печеніги”.

16 вересня організатори повідомили, що змагання 21 вересня будуть перенесені під Київ.

Питання про те, хто рекультуватиме черемушанське пасовище, залишається відкритим.