Нового начальника поліції харківського метро звільняли за профнепридатність – ЗМІ

Фото: hk.npu.gov.ua

8 серпня на нараді глава ГУ Нацполіціі Харківської області Валерій Сокуренко представив нового начальника поліції метрополітену Віталія Братенькова. Раніше Братеньков працював в Харкові, але перевівся в Дніпро, де не пройшов переатестацію.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення онлайн-видання Восточний варіант .

Представляючи нового начальника поліції харківської підземки, Сокуренко зазначив, що підрозділ очолить досвідчений офіцер, який має значний стаж роботи на відповідальних посадах в органах внутрішніх справ.

“Ми призначаємо грамотного і професійного керівника, який більшу частину своєї службової діяльності присвятив роботі в слідчих органах. Забезпечення належної безпеки громадян в метрополітені – це велика відповідальність. Щоденним супутником кожного поліцейського повинні бути дисципліна, порядок і організованість”, – цитує Валерія Сокуренко відділ комунікації Нацполіціі Харківської області.

Віталій Братеньков починав службу в Дніпрі, де працював на посадах від слідчого до заступника начальника – начальника слідчого відділу Дніпропетровського відділу поліції, повідомляла прес-служба поліції Дніпра.

На початку 2000-х Братенькова перевели до Харкова, де вони працював слідчим в Орджонікідзевському райвідділі міліції. Потім у Фрунзенському райвідділі дослужився до начальника.

Спробу повернутися в Дніпро Братеньков зробив в 2015 році. Він прийшов в слідчого управління обласного ГУМВС на посаду заступника начальника відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку. 3 березня 2016 він злетів до т.в.о. начальника Дніпропетровського міськвідділу. На цій посаді Братенькову належало пройти атестацію, і він на ній провалився.

“З 57 осіб рекомендовано: 21 – звільнити, 10 – понизити в посаді, 25 – залишити, 1 – підвищити. Корупційній гідрі завдано відчутного удару. Звільнено всіх начальники районних відділів м Дніпра, крім Максима Очеретяного”, – говорилося в повідомленні активістів ” Громадського контролю “.

За інформації “Громадського контролю”, один зі звільнених – т.в.о. начальника Дніпропетровського міськвідділу Братеньков Віталій Анатолійович.

Визнаний профнепридатним в Дніпрі Братеньков зумів працевлаштуватися в Харкові. Згідно з даними реєстру електронних декларацій в 2016 року він зайняв посаду заступника начальника Харківського відділення поліції.

У його декларації про доходи на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції вказана 28-метрова квартира в Харкові, якою він володіє з 2001 року. Ціна її на момент придбання не вказана.

У травні 2012 його дружина купує нерухомість в приміському селищі Черкаська Лозова (примикає до міської межі неподалік від Білгородського шосе), де знаходиться маса елітних особняків.

Доходи сім’ї при цьому складаються з зарплати самого Братенькова – в 2016 році він задекларував 94 тисячі гривень, в 2017 – 172,4 тисячі, в 2018 – 182,9 тисячі; а також з доходів його дружини від підприємництва. Вона в 2016 році заробила 460 тисяч гривень, в 2017 – 381 тисячу, в 2018 – 455 тисяч.

Як повідомляв ХарківTimes,  харківський поліцейський побив пенсіонера в трамваї. Після цього поліцейського усунули від виконання службових обов’язків. Також за даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.