«Людина-невидимка і Лесь Курбас» – незвичний погляд на відомих харків’ян (відео)

Фото: скрин видео

В саду Шевченка встановлюють скульптури відомих харків’ян. Одна із них називається «Людина-невидимка і Лесь Курбас».

Про це ХарківTimes дізнався з відео UA: Харків

Автор скульптури Олександр Рідний розповів, що працювали над цим проектом з минулої осені разом з колегою Анною Івановою. Композиція об’єднує скульптуру Леся Курбаса та людини-невідимки.

Театральний режисер виглядає так, немов вийшов на прогулянку, він розслабився, зняв взуття (Курбас зображений босоніж). На обличчі його – добра посмішка, руки розгорнуті, ніби в у вітанні. “Ба, які люди!” – здається, наразі скаже Курбас.

“Ціль цього проекту, що наші герої, наші видатні харків’яни, вони зійшли з постаментів, вони поруч з нами, ми з ними можемо спілкуватись. Така контактна скульптура”, – розповів Олександр Рідний.

Це вже друга скульптура у оновленому саду. Першим встановили пам’ятник художнику Іллі Рєпіну.

Згодом, за словами скульптора, на алеях саду з’являться академік Володимир Вернадський, актор Леонід Биков, співак Марк Бернес, композитор Ісак Дунаєвський і співачка Клавдія Шульженко.

За словами Рідного, скульптура Вернадського також буде відрізнятись від традиційних зображень вченого.

“Ми зробили пам’ятник академіка Вернадського, але не так, як його роблять завжди, з ноосферою. Він був вчений, а ще й кулінар. Тобто він буде в досить незвичній ролі. Композиція називається  “Рецепт від академика Вернадського””, – додав Олександр Рідний.