Об’їзну дорогу навколо Лозової почнуть будувати з 30 квітня

Фото: kharkivoda.gov.ua

На наступному тижні розпочнуться роботи з будівництва об’їзної дороги навколо Лозової, а всього у 2019 році заплановано ремонт близько 100 доріг.

Про це повідомила прес-служба обладміністрації.

«На наступному тижні ми почнемо реалізацію великого проекту – будівництво об’їзної дороги навколо Лозової. На цьому тижні ми виїжджали на місце, провели велику нараду. Сьогодні забираємо в ДАБІ дозвіл на початок робіт, підрядник вже перевозить туди техніку. З понеділка почнемо зняття шару ґрунту», – розповів директор ДП «Дороги Харківщини» Ігор Турченко.

Він також зазначив, що на дорозі буде побудовано ваговий майданчик, відповідні проектні роботи вже ведуться.

«Наше завдання – не тільки збудувати об’їзну дорогу та відновити дорогу Мерефа- Лозова – Павлоград, а поставити ваговий майданчик, щоб перевізники дотримувалися нормативних правил та не руйнували дороги», – сказав Ігор Турченко.

Крім цього, продовжуються роботи з поточного ремонту на трасі Харків-Вовчанськ. Там відновили ділянку на в’їзді у Вовчанськ, яка з’єднала ще дві ділянки, відремонтовані в минулому році. Тепер на в’їзді в місто є повністю відновлений відрізок протяжністю 8 км. Продовжуються також роботи поблизу в’їзду в селище Старий Салтів, зараз там виконують фрезерування.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Тривають роботи на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград: поблизу села Борки влаштовано 1,6 км дороги, продовжуються роботи в районі Таранівки, де влаштовують верхній шар асфальтобетону.

Розпочато роботи на трасі  Харків – Зміїв – Балаклія – Горохуватка. На ділянці на в’їзді в Зміїв відновлюють ділянку довжиною близько 1 км: там завершують фрезерування та починають влаштування шару з асфальтобетону.

Продовжуються роботи на дорозі Харків – Чугуїв – Печеніги: ділянку поблизу дамби в Печенігах відфрезеровано, починається влаштування шару з асфальтобетону.

«Продовжуються і роботи з ямкового ремонту на всіх напрямках області. Закінчуємо працювати в районі Роганського житлового масиву та виїзду з Харкова на Зміїв. Там працюють до 6 бригад, до 1 травня плануємо завершити роботи. Загалом з початку сезону на дорогах державного значення ліквідовано близько 51 тис. кв. м ямковості», – розповів заступник начальника з експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайло Богатир.

На завершальному етапі – роботи в Дворічанському районі: на дорозі Товальжанка – Петропавлівка закінчують фрезерування ділянки, на днях буде влаштовано шар асфальтобетону.

У Балаклійському районі на завершальній стадії – роботи на дорозі Балаклія – Андріївка.

У Дергачівському районі дорожники закінчили роботи на під’їзді до населеного пункту Великі Проходи, а також завершили підготовку до укладання асфальтобетону на під’їзді до Малих Проходів. На 70 % виконані роботи з ремонту дороги в Циркунах Харківського району.

Всього у цьому році заплановано ремонт близько 100 доріг – місцевих і державного значення, а також великої кількості комунальних доріг, повідомила глава обладміністрації.