Ветеран ЗСУ з Харкова захистить честь України у США

На міжнародних змаганнях Warrior Games у Флориді в складі української збірної виступить харків’янин Юрій Зекун.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

40 ветеранів та військовослужбовців ЗСУ вперше представлять Україну на міжнародних змаганнях Warrior Games (Ігри воїнів), які у вересні пройдуть в Орландо, штат Флорида, США. До складу національної збірної увійшов і харків’янин Юрій Зекун.

Warrior Games – це міжнародні мультиспортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, травми або захворювання безпосередньо під час виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. Міноборони США організовує захід вже вісім років поспіль.

Виступити на Іграх воїнів зможуть ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Національної поліції, СБУ, а також добровільних формувань за умови, що вони пошкодили здоров’я при виконанні службових обов’язків в зоні Операції Об’єднаних сил (антитерористичної операції) або під час миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

Включення України до Warrior Games сприятиме розширенню можливостей спортивної реабілітації українських ветеранів та військовослужбовців вже у 2021 році, вважають координатори проекту в Україні.

Як повідомляв Харків Times, харківські спортсмени завоювали вісім золотих медалей на чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та іншими вадами здоров’я, який пройшов в Лондоні (Великобританія).

Харківський паралімпієць завоював титул найсильнішого плавця Європи.

Військово-патріотична гра «Сила духу» для молоді Харкова пройшла на базі тренінгового центру Головного управління Національної поліції в Харківській області.