Доба війни: у Харкові росіяни воювали з психічно хворими людьми

У ніч на сьогодні рашистські покидьки вдарили двома ракетами С-300 зі своєї території по психіатричному медичному комплексу в Харкові. У лікарні пошкоджені харчоблок та корпус, у якому на момент удару знаходилися 60 пацієнтів та п’ятеро медиків. Загалом у медкомплексі перебували більш тисячі людей – 900 пацієнтів та 250 медичних працівників. Страшно навіть уявити, що б сталося, якби росіяни дійсно вміли стріляти та їхні ракети прийшлися б не у землю поміж корпусами, пошкодивши водогін, який постачає до лікарні воду. Поранення отримала хвора жінка середніх літ – в неї порізи від скла та травма голови.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції області.

Зранку вчора, 26 квітня, під час обстрілу керованими авіабомбами міста Дергачі Харківської області росіяни поранили трьох дітей у віці від чотирьох до 16 років та 52-річна жінка. Зруйновані та пошкоджені 23 будинки мирних мешканців

Також минулої доби російські військові продовжували воювати з навчальними закладами Харківщини. У селі Липці знову пошкоджена будівля ліцею. В селищі Куп’янськ-Вузловий – навчальний заклад і місцевий Будинок науки й техніки.

Поранень зазнали ще четверо мешканців області: подружня пара волонтерів та їх 18-річний син у селі Сотницький Козачок на Золочівщині (їхню автівку після роздачі гуманітарної допомоги росіяни атакували двома дронами) та цивільний чоловік 1981 року народження  у селі Шестаково, де росіяни вже не вперше «повоювали» з фермерським господарством.

А у Вовчанську під руїнами власного будинку від російського обстрілу загинув немолодий чоловік.

За минулу добу, як повідомили Харків Times у Харківській ОВА, артилерійських та мінометних ударів зазнали близько 15 прифронтових та прикордонних населених пунктів області.

«Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Піщане, Дергачі, Висока Яруга, Липці, Огірцеве, Водяне», – йдеться у повідомленні.

З найбільш небезпечних через російські обстріли та бомбардування громад Харківщини було евакуйовано 79 дітей з родинами: Золочівська громада — 15; Борівська громада — 4; Дергачівська громада — 30; Липецька громада — 30.

Впродовж минулої доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 43,89 га території та знищили 493 вибухонебезпечні предмети. З цих небезпечних предметів 69 вилучили та знешкодили піротехнічні підрозділи ДСНС.

За повідомленням Генштабу ЗСУ, в ніч на сьогодні, 27 квітня, російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував 34 ракети повітряного, наземного та морського базування. В результаті протиповітряного бою знищено 21 повітряну ціль: шість крилатих ракет Х-101/Х-555; вісім керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69; одну крилату ракету «Іскандер-К» та шість крилатих ракет «Калібр».

«На Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області», – повідомили у Генштабі.

Як повідомляв Харків Times, вночі сьогодні, 27 квітня, дві російські ракети С-300 влучили у землю поміж корпусів психіатричного медичного комплексу в Салтівському районі Харкова. На щастя, на момент удару всі пацієнти та персонал знаходилися в будівлях. Поранення від осколків скла отримала жінка середніх років.