Щонайменше одна пацієнтка лікарні поранена внаслідок російського ракетного удару в Харкові (фото)

Дві російські ракети влучили у землю поміж корпусів медичного комплексу в Салтівському районі Харкова. На щастя, на момент удару всі пацієнти та персонал знаходилися в будівлях. Поранення від осколків скла отримала жінка середніх років, яка лежала на ліжку біля вікна на п’ятому поверсі одного з корпусів.

Про це розповів кореспондент Харків Times з місця події.

Медики екстреної меддопомоги оказали пораненій допомогу на місці, переводити її до травматологічної лікарні не знадобилося.

У будівлях навколо місць влучання вибиті шибки та частково двері. На території медичного комплексу – дві великі воронки від російських ракет, одна з яких швидко заповнилася водою.

Оскільки медкомплекс, по якому вдарили росіяни, – це психіатрична лікарня, досить тяжко перенесли обстріл її пацієнти, вони налякані й збуджені. Хворих заспокоюють лікарі. Для того, щоб дотриматися «правила двох стін» частина хворих під наглядом медиків переживали обстріл у лікарняних коридорах.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції Харківщини,  внаслідок російського обстрілу пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус, в якому на момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та п’ять працівників лікарні.

«За попередніми висновками фахівців вибухотехнічної служби, росіяни обстріляли медзаклад ракетами С-300. На місці влучань утворилися величезні вирви», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, вночі сьогодні, 27 квітня, росіяни атакували Салтівський район Харкова двома ракетами, які влучили по території медичного закладу.