СБУ викрила російського «зв’язкового», якому засуджений зрадник з Харківщини зливав дані про наші енергопідстанції

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру в державній зраді 47-річному мешканцю окупованого росією міста Щастя Луганської області. Правоохоронці вважають, щ саме він був тим «зв’язковим», якому засуджений за держзраду на 15 років колишній працівник «Укренерго» з Харкова зливав дані «про місця розташування та стан ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей».

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ Харківської області Владислав Абдула.

«Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та проведення повторних повітряних ударів по електричних підстанціях для повного знеструмлення 5 областей України», – встановили правоохоронці.

Як повідомляють у Харківській обласній прокуратурі, мешканець Щастя працював на одному з енергетичний підприємств Луганської області.

«За даними слідства, він протягом 2023 року збирав інформацію про місця розташування та стан ключових обʼєктів енергетичної інфраструктури України. Надалі він передавав представникам рф вказані відомості для нанесення прицільних ракетних ударів, щоб знеструмити регіони України», – вважають у прокуратурі.

Харківського спільника цього підозрюваного затримали влітку минулого року. У середині лютого він отримав свої 15 років за ґратами й тепер відбуває покарання.

Стосовно ж підозрюваного з Луганської області наразі вирішується питання оголошення його у розшук.

Фото: СБУ

Як повідомляв Харків Times, влітку 2023 року правоохоронці затримали 63-річного співробітника одного з харківських підрозділів «Укренерго», який допомагав росіянам обстрілювати енергетичні об’єкти кількох регіонів України.

У лютому цього року колегія суддів Дзержинського райсуду Харкова визнала цього чоловіка винним у державній зраді та засудила до 15 років позбавлення волі.