Працівнику “Укренерго” з Харкова загрожує довічне ув’язнення за держзраду

Допомагав ворогу прицільно бити по енергооб’єктах України співробітник одного з харківських підрозділів “Укренерго”. “. Тепер 62-річного мешканця Харкова судитимуть за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, обвинувачений підтримував дружні зв‘язки зі своїм колишнім колегою, який мешкає на тимчасово окупованій території Луганської області.

“Маючи повний доступ до робочої бази даних, харків’янин передавав своєму ексколезі інформацію про роботу об’єднаної енергетичної системи України та найуразливіших місць енергетичного комплексу держави. Після отримання необхідних даних про українські АЕС, ТЕС та ТЕЦ мешканець Луганщини передавав їх представникам рф.”, – розповіли в прокуратурі.

За інформацією СБУ, харківянин передавав ворогам інформацію про орієнтовну напругу енергооб’єктів, а також рівень їх пошкоджень після ворожих обстрілів. Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та проведення повторних повітряних ударів по електричних підстанціях для повного знеструмлення п’яти областей на сході України.

Правоохоронці затримали харків’янина влітку цього року. Він перебуває під вартою.

Судитимуть зрадника у Дзержинському районному суді м. Харкова. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ затримали у Харкові «сплячого» агента фсб, який за вказівкою агресора збирав інформацію про місця розташування ключових електропідстанцій на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.