У Козачій Лопані викрили двох «дільничних інспекторів», які прислуговували окупантам

Співробітники Служби безпеки викрили чоловіка та жінку, які під час російської окупації працювали «дільничними інспекторами» в селищі Козача Лопань Харківської області.

Про це Харків Times  дізнався з повідомлення управління СБУ у Харківській області.

Слідчі встановили, що 41-річний та 36-річна місцеві мешканці добровільно почали співпрацювати з ворогом.

“Зловмисники отримали призначення на посаду в незаконно створеному правоохоронному органі — «Територіальний відділ міліції смт. Козача Лопань» і одразу розпочали активно допомагати окупаційному режиму”, – розповіли в СБУ.

На початку вересня, коли ЗСУ розпочали контрнаступ у Харківській області, ворожі посіпаки припинили свою діяльність. Їм заочно оголосили про підозру за ч.7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі та оголосили у розшук 33-річного мешканця міста Харків, який під час російської окупації селища Козача Лопань добровільно зайняв посаду “начальника народної міліції”.