СБУ відкрило справу на “начальника” окупаційної міліції Козачої Лопані

Слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі та оголосили у розшук 33-річного мешканця міста Харків, який під час російської окупації селища Козача Лопань добровільно співпрацював з ворогом.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

“Оперативники Служби безпеки України встановили, що 33-річний харків’янин, який на момент російського вторгнення перебував у прикордонному з росією селищі Козача Лопань, добровільно погодився співпрацювати з окупантами. У травні він вступив у змову з представниками ворожих військ та “очолив” створений ними незаконний правоохоронний орган – так званий “територіальний відділ міліції смт Козача Лопань””, – розповів Владислав Абдула.

Поплічник рашистів організовував діяльність окупаційної міліції, підписував та погоджував незаконні службові документи, керував і надавав вказівки своїм підлеглим. В приміщенні відділу так званої міліції було облаштовано одну з катівень, де рашисти та їх пособники знущалися з місцевих мешканців. Українські слідчі наразі перевіряють, чи був “начальник” окупаційної поліії особисто причетний до викрадення та катування людей.

Негідник переховується на території у рф, до якої втік на початку вересня, незадовго до звільнення селища від рашистських загарбників.

Колаборанту заочно повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Як повідомляв Харків Times, у селищі Козача Лопань виявили одразу дві російські катівні. Окупанти облаштували катівні у підвалах залізничного вокзалу та місцевого магазину.

Мешканці Козачої Лопані показали українським правоохоронцям братську могилу, в якій окупанти ховали загиблих.