Росіяни при відступі з Козачої Лопані вивезли з собою декількох в’язнів

Російські окупанти на захоплених територіях Харківської області влаштовували у відділеннях поліції або свої штаби, або катівні, як у селищі Козача Лопань, що в двох кілометрах від кордону з рф.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції України.

Мешканці Козачої Лопані показали українським правоохоронцям братську могилу, в якій окупанти ховали загиблих. Найближчим часом туди прибудуть спеціалізовані слідчо-оперативні групи для проведення слідчих дій.

“Крім того, люди розповіли, що деяких утримуваних загарбники при відступі вивезли із собою, щоб не залишати слідів своїх злочинів.”, – повідомили в поліції.

Відновлення роботи поліції на деокупованих територіях пов’язано з багатьма труднощами. У звільнених населених пунктах, зокрема, у Вовчанську, відсутні комунікації та зв’язок. Окрім того, звільнені райони Харківської області продовжують потерпати від окупантів, які після втечі постійно обстрілють українські міста та села з території рф.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області виявили 10 російських катівень, шість з них – в Ізюмі.

У Балаклії рашисти влаштували катівні у підвальних приміщеннях відділу поліції та у будівлі навпроти – БалДруку. Людей катували в різний спосіб, найлегшим вважалося, коли били струмом.

Під час окупації рашисти перетворили райвідділок поліції Куп’янська на в’язницю, де утримували та знущалися з місцевих мешканців, які відмовлялися з ними співпрацювати. за словами одного з постраждалих, людей тут катували струмом та випалювали паяльником хрести на тілі.

У  селищі Козача Лопань виявили одразу дві російські катівні. Окупанти облаштували катівні у підвалах залізничного вокзалу та місцевого магазину.