Окупанти вдарили ракетами по п’яти з дев’яти районів Харкова (фото)

16 серпня, приблизно о 2:15 російські окупанти нанесли один з найбільш масованих ракетних ударів по Харкову. Під ворожий вогонь потрапили п’ять з дев’яти районів міста.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського міського голови Ігоря Терехова.

“Вночі о 02:15 обстріляно одразу кілька районів Харкова. Попередньо Шевченківський та Київський (фактично самий центр міста), Салтівський, Індустріальний та Холодногірський райони”, – розповів Ігор Терехов.

Цієї ночі з російського бєлгорода в напрямку Харкова було зафксовано одразу 7 пусків ракет. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов з посиланням на Штаб оборони

“Частина ракет влучила по відкритих територіях, тож пожеж не викликала. Фасади будівель пошкоджені осколками та вибуховою хвилею, частково зруйноване дорожнє покриття.”, – розповів очільник області.

За попередньою. інформацією, люди внаслідок цього обстрілу не постраждали.

Одна з ракет влучила влучила на територію нефункціонуючого вже декілька років підприємства у Холодногірському району м. Харкова, уточнили в Харківській обласній прокуратурі.

“У Київському районі є влучання ракети на відкриту місцевість біля п’ятиповерхівки та освітнього закладу. Пошкоджена будівля інституту, у будинку вибиті вікна”, – розповіли в прокуратурі.

Як повідомляє кореспондент Харків Times з місця подій, під ворожий вогонь потрапив науково-дослідний вуглехімічний інститут у Київському районі. У будівлі вишу, так само як і у розташованому неподалік житловому п’ятиповерховому будинку, вибиті вікна. Внаслідок влучання ракети у землі утворилися великі вирви. Вони заповнені водою, можливо, через негоду, а можливо, через порив комунікацій.

На місцях подій працюють слідчо-оперативні групи, які фіксують всі обставини обстрілу, та збирають речові докази. За попередніми висновками слідчих, окупанти завдали удар по Харкову ракетами типу С-300.

За процесуального керівництва Київської та Новобаварської окружної прокуратур м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, в понеділок, 15 серпня, близько 10:30 російські окупанти вчергове обстріляли Салтівський район м. Харкова.

Внаслідок обстрілу отримали пораненя сім мирних мешканців, п’ятьох з них госпіталізували. За попередніми висновками слідчих, окупанти вели обстріл з РСЗВ “Град”, 122 мм некерованими реактивними снарядами.

Одна з поранених від російського обстрілу Салтівки померла в лікарні.