Харківські синхроністки вибороли шосту золоту нагороду на чемпіонаті Європи

На рахунку збірної України з синхронного плавання, яка складається з харківських спортсменок, вже шість золотих нагород чемпіонату Європи з водних видів спорту.

Про це Харків Times повідомили у Федерації України з синхронного плавання.

У третій змагальний день, 13 серпня, на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Римі сестри Марина та Владислава Алексіїви перемогли у довільній програмі серед дуетів. Харків’янки набрали 94.7333 бали, випередивши суперниць з Австрії (93.0000) та Італії (91.7000).

Сестри Алексіїви здобули історичне “золото” – український дует вперше переміг в довільній програмі на Чемпіонаті Европи.

Сьогодні, 14 серпня, золотий рахунок збірної України поповнила Марта Федіна, здобувши перемогу у довільному соло. За свій виступ вона набрала 94,6333 бали та впевнено обійшла Лінду Черруті з Італії (92,1000) та Васілікі Александрі з Австрії (91,8333).

Шосте золото українки вибороли також сьогодні, 14 серпня, у комбінованій групі. Владислава Алексіїва, Марина Алексіїва, Марта Федіна, Вероніка Гришко, Олеся Дерев’яченко, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко, Дар’я Мошинська, Софія Мацієвська, Анастасія Шмоніна набрали суму 95,2000 балів випередивши на понад 2,5 бали своїх найближчих конкуренток – збірну Італії.

На чемпіонаті Європи з водних видів спорту, який розпочався у Римі 11 серпня, стало вже доброю традицією завершати змагальний день виконанням гімну України.

Як повідомляв Харків Times, на чемпіонаті Європи у Римі харківські синхроністки завоювали три «золота».