Окупанти заповнили своїми пораненими всі лікарні в Балаклії і тубдиспансер у Вовчанську

На тимчасово окупованих територіях Харківської області не вистачає шпиталів для розміщення поранених загарбників. Російські нацисти, як їх попередники 80 років тому, залишають місцевих мешканців без медичної допомоги, виганяють іх з лікарень

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Головного управління розвідки Міноборони.

Так, у Вовчанську рашисти вигнали на вулицю пацієнтів з відкритою формою туберкульозу. Російські нелюди залишили цих людей без медичної допомоги. В приміщенні обласного протитуберкульозного диспансера, де проходили лікування ці пацієнти, російськи нацисти почали розміщати своїх поранених.

“Приміщення, які використовувались для лікування від інфекційних хвороб, заповнюють пораненими росіянами. Медичний персонал примушують працювати на окупантів. При цьому, всі медики проходять процедуру перевірки на поліграфі. Тих, хто не пройшов, примусово відправляють на передову”, – розповіли українські розвідники.

Всі без винятку лікарні Балаклії заповнені пораненими окупантами. Медичний персонал примусово виводиться на роботу. Мешканці Балаклії також залишаються без медичної допомоги.

Як повідомляв Харків Times, у Борівської громади Харківської області, яка вже кілька тижнів перебуває під російською окупацією, бракує продуктів харчування, зокрема, хліба, ліків та готівкових грошей.